ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi’nde, bir kuyumcuyu soymak isteyenleri, şüphelilerden birinin alçıya alınmış kırık kolu ele verdi.
Gölbaşı Ticaret Merkezi’ndeki kuyumcuyu 10 gün önce 3 kişi soymaya kalkıştı. Akşam Ticaret Merkezi’nin kapanmasından sonra saklandıkları yerden çıkan bu kişiler, bekçiyi ellerini bağlayarak etkisiz hale getirip mescide kilitledi. Kimsenin bulunmadığı Ticaret Merkezi’nde artık rahat hareket eden şüpheliler soymayı planladıkları kuyumcuya geldi. Güvenlik kamerasına sprey boya sıkan şüpheliler, kilidi açamadı. Cami kıran şüpheliler, alarmın çalması üzerine paniğe kapılarak soygunu gerçekleştiremeden kaçtı.
Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, yüzünü maske ile kapatan şüphelilerden kuyumcunun kapı kilidini açmaya çalışan kişinin sol eli ile hareket ettiğini, sağ elini kullanmakta zorlandığını fark etti. Sağ kolunun kırık veya alçıda olabileceği ihtimalinden yola çıkan hırsızlık masası ekipleri, emniyette suç kaydı bulunan kişilerin de kimlik bilgilerinden yola çıkarak Gölbaşı ve Ankara’daki hastanelerde araştırma yaptı.
Emniyette çok sayıda suç kaydı bulunan Ö.K. adlı kişinin yakın zamanda cezaevinden tahliye olduğu ve ilçede oturduğu bilgisine ulaşılırken; aynı kişinin olay tarihinden yaklaşık iki hafta önce Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağ kolunu alçıya aldırdığı tespit edildi.
Gözaltına alınan Ö.K. ifadesinde, olayda M.Ö. ve Ç.D. ile birlikte hareket ettiğini itiraf etti. M.Ö. de Gölbaşı’ndaki evinde gözaltına alındı. Sorgularından sonra sevk edildikleri adliyede Ö.K, ve M.Ö. tutuklanırken, üçüncü kişi olduğu saptanan Ç.D. aranıyor.
Olayın aydınlatılmasının ardından yazılı açıklama yapan Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, "Kolluk birimlerimizin özverili çalışmalarının sevindirici ve olumlu sonuçlanmasında görevlilerimizin bilgi, tecrübe ve özverilerinin yanı sıra vatandaşlarımızla kuracağı sağlıklı iletişim de büyük önem taşımaktadır. Bu son olayın aydınlatılmasında emeği geçen tüm emniyet mensuplarını kutluyorum” dedi.