İZMİT kent merkezindeki kuyumcu dükkanından 50 bin lira değerinde pırlanta yüzük ve altın çalan 36 yaşındaki Gönül G. ve gelini Damla G. ile yanındaki kızı 13 yaşındaki kızı D.G., önce güvenlik kamerasına, ardından da polise yakalandı.
İstiklal Caddesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanına alışveriş yapmak için giren anne, kızı ve gelini, uzun süre alacaklarını söyledikleri takılara baktı. İşyeri sahibi, kadınlar çıktıktan bir süre sonra yerde bir pırlanta yüzüğü görünce soyulduklarını anladı. İşyeri sahibi hemen polise ihbarda bulunurken, yaklaşık 50 bin liralık hırsızlığın gerçekleştiğini belirledi. İhbar üzerine gelip güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, daha önce de hırsızlık suçundan 127 kaydı bulunan 36 yaşındaki Gönül G., 76 suç kaydı bulunan gelini Damla G, ve 13 yaşındaki kızı D.G.'yi şüpheli olarak tespit etti.
Polis ekipleri, şüphelilerin bir otomobile bindiklerini ve İstanbul yönüne kaçtıklarını belirledi. TEM yolu Gültepe Rampası mevkiinde yakalanıp durdurulan Haluk G. yönetimindeki otomobilde şüpheli kadınlar ele geçirildi. Otomobildeki Haluk G., Oğuzcan G., Gönül G., Damla G. ve D.G. polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.