Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te 64 yaşındaki Vakkas Küçük, yalnız bulunduğu yeğenine ait kuyumcuya giren hırsız tarafından göğüs ve karın bölgesinden bıçaklandı. Şüpheli, vitrinde bulunan 10 bin lira değerindeki bilezikleri çaldı. Güvenlik kameralarının kaydettiği olayın ardından polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, geçen cumartesi günü Suyabatmaz Mahallesi'nde meydana geldi. 3 çocuk babası Vakkas Küçük, yeğeni 34 yaşındaki Abdülkadir Küçük'ü işlettiği kuyumcuda ziyarete gitti. Ziyaret sırasında Abdülkadir Küçük, bir işi olduğunu söyleyerek amcasından işyerine bakmasını istedi.
DEFALARCA BIÇAKLADI
İddiaya göre, yalnız kalan Vakkas Küçük'ün bulunduğu kuyumcuya gelen ve arkasında bıçak saklayan genç bir kişi altın fiyatlarını sordu. Şüpheli genç daha sonra elindeki bıçakla Vakkas Küçük'e saldırdı ve göğüs ve karın bölgesinden 6 kez yaraladı. Bıçak darbeleriyle yaralanan Küçük, daha sonra kendisine poşet uzatan şüphelinin yönlendirmesiyle vitrindeki altın bilezikleri istedi. Şüpheli, bu sırada bıçağı Vakkas Küçük'ün boğazına dayayarak çabuk olmasını isteyerek ölümle tehdit etti.
2 DAKİKADA HIRSIZLIK
Vitrinde bulunan 10 bin lira değerindeki altın bilezikleri koydurduğu poşeti alan şüpheli, Vakkas Küçük'ten tezgahın altında gördüğü kasayı açmasını istedi. Kasanın anahtarının olmadığını ve işyerinin kendisine ait olmadığını söyleyen Küçük'ü tehdit eden şüpheli, altın dolu poşetle kuyumcudan ayrıldı. Vakkas Küçük, kuyumcuda 1 dakika 57 saniye kalan ve 10 bin lira değerindeki altın çalan şüphelinin kaçmasının ardından dışarı çıkarak yardım istedi.
POLİS ŞÜPHELİYİ ARIYOR
Bıçaklı soyguncunun yaraladığı Vakkas Küçük, vatandaşların çağırdığı ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Vakkas Küçük'ün hayati tehlikesinin bulunmadığı saptandı. Yaşananların ardından olay yerinde inceleme yapan ve güvenlik kamerası görüntülerine el koyan polis ise eşkali belirlenen şüphelinin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.
Amcasının yaralandığı soygunun ardından şoke olan kuyumcu Abdülkadir Küçük, şüphelinin biran önce yakalanmasını istedi. Olayın organize olmasından kuşkulandığını anlatan Küçük, "Muhtemelen takip ediyorlardı ve benim işyerinden ayrılmamı fırsat bilerek bu olayı yaptılar. En büyük tesellim amcamın sağlık durumunun iyi olması. Umarım bunu yapan veya yapanlar en kısa sürede bulunup, cezalandırılır" dedi.

MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)