KONYA'da farklı tarihlerde 3 kuyumcudan yaklaşık bin 250 lira değerinde 3 altın yüzük çalan 31 yaşındaki Fatih B., polis tarafından yakalandı. Hırsızlık anı ise işyerlerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Hırsızlıktan poliste kaydı bulunan Fatih B., ilk olarak geçen 22 Eylül'de Meram İlçesi Şükran Mahallesi Tevfikiye Caddesi'ndeki bir kuyumcuya geldi. Yüzük satın alacağını söyleyen Fatih B., işyeri çalışanının tezgahın üzerine çıkarttığı yüzükleri tek tek deneyip, baktı. Çalışanın bir anlık dalgınlığından faydalanan Fatih B., baktığı bir yüzüğü el çabukluğuyla cebine koydu. Ardından beğendiğini belirttiği bir yüzüğü kredi kartıyla almak istediğini söyledi. Kartın limiti yetersiz çıkınca satın almadan ayrıldı. Yüzüklerden birinin çalındığını fark eden kuyumcu polise haber verdi.
Fatih B., 28 Eylül ve 7 Ekim tarihlerinde de aynı cadde üzerinde bulunan 2 kuyumcudan aynı yöntemle birer yüzük çaldı.
Olayla ilgili çalışma başlatan polis, kuyumculardan yaklaşık bin 250 lira değerinde 3 yüzük çalan Fatih B.'yi dün akşam saatlerinde kent merkezinde gözaltına aldı. Fatih B., polise verdiği ilk ifadesinde, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve yüzükleri satıp uyuşturucu aldığını söyledi. Soruşturma sürüyor.