ANTALYA'da bir otelin içerisinde bulunan kuyumcudan 287 bin Euro değerindeki ziynet eşyası soygununu gerçekleştirdikleri iddiasıyla tutuklanan 3 kişinin ardından soyguna karıştığı belirlenen iki kadından Bediha C. de yakalandı.
Manavgat'daki beş yıldızlı otel içinde bulunan kuyumcuda çalışan 49 yaşındaki Rahman Balkan, iddiaya göre kuyumcuyu soymak için çeşitli suçlardan hakkında 49 yıl hapis cezası olan Abdurrahman Çetinkaya ile anlaştı. Çetinkaya ile kız arkadaşı Hanife S., Rahman Balkan'dan 'klonlanmış' anahtarı alarak otele yerleşti. Soygun planına dahil olan Olcay Gül ve kız arkadaşı Bediha C. de otelde konaklamaya başladı. 13 Ekim gecesi anahtarla kuyumcuya girip 287 bin Euro değerindeki ziynet eşyasını alan ve sabah erken saatte otelden çıkış yapan şüpheliler, kiralık araçla ayrıldı.
Sabah kuyumcudaki görevlilerin fark ettiği soygunun ardından yapılan incelemede parmak izine rastlanmazken kapıda zorlanma olmaması dikkat çekti. Soygunun içeriden yardımla yapılmış olabileceğini düşünen jandarma, çalışanların ve son bir hafta içinde otele giriş yapan müşterilerin kayıtlarını inceledi. Şüpheleri üzerinde toplayan Rahman Balkan sorguya alındı ve olay çözüldü. Rahman Balkan'ın sorgusunun ardından soygunu yaptıkları belirlenen Abdurrahman Çetinkaya, Hanife S., Olcay Gül ve Bediha C.'nin yaptığı bilgisine ulaşıldı.
Gözaltına alınan Abdurrahman Çetinkaya, Rahman Balkan ve Olcay Güp tutuklandı. Jandarma çalınan ziynet eşyaların bulunması için soruşturmayı sürdürürken dün akşam saatlerinde olaya karışan iki kadından Bediha C. de yakalandı. Şüphelilerden Hanife S.'nin yakalanması için çalışma sürerken, gözaltındaki Bediha C.'nin sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.