Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, kuyumcu Mustafa Gülay ortadan kaybolurken, altınlarını emanete bırakan, para alacakları olanlar polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Çocuklarının düğünü için parasını ödedikleri altınları sonra alacak olanlar, altına yatırım yaparak para yatıranların şikayeti üzerine kayıplara karışan kuyumcu aranmaya başlandı.

Yukarı Çarşı'da karşılıklı olarak iki tane kuyumcu dükkanı bulunan Mustafa Gülay, geçtiğimiz Cuma günü işyerlerinde bulunan tüm altın ve paraları aldıktan sonra kayıplara karıştı. Ormanın arasında bulunan havuzlu villasını da sattığı ortaya çıkan Mustafa Gülay'ın kayıplara karışması Yukarı Çarşı'da bulunan esnaf arasında şaşkınlık yarattı. Mustafa Gülay'ın ortadan kaybolmasının ardından alacaklıları da kayıp kuyumcu hakkında şikayetçi oldu. Vatandaşlardan yüksek miktarda altın ve para aldığı iddia edilen Mustafa Gülay'ın işyerinin camına asılan icra tebligatları dikkat çekti.
Oğlunun düğününde takacağı parasını ödediği 8 bin TL'lik altını daha sonra almak üzere emanete bırakan K.E., bozdurduğu altın karşılığında 3 bin 614 Euro alacağı olan H.P., bin 700 TL para bırakan S.Y., 89 gram altın bırakan M.E.E., altın değeri üzerinden 40 bin TL para bırakan İ.T., 9 bin TL alacağı olan F.K., 4 bin 500 TL alacağı olan S.Ç., bilezik yaptırmak için 6 bin 525 TL veren K.K. ile 4 bin TL'ye aldığı altınlarının 8 ayar çıktığını söyleyen N.Ö. dolandırıldıkları gerekçesiyle polis merkezine giderek Mustafa Gülay'dan şikayetçi oldular. Mustafa Gülay hakkında "Güveni kötüye kullanmak" suçundan soruşturma başlatılırken, yakalanması için çalışma başlatıldı.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)