KONYA'da kuyumcu, 45 yaşındaki Mehmet Tok, işyerinin önündeki seslerin nereden geldiğini anlamak için işyerinin önüne çıkarken kendisine küfür eden bir kişinin silahlı saldırısıra uğradı. Mehmet Tok bacağından yaralanırken, şüpheli kaçtı.
Olay, saat 05.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Türbe Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Tok, kuyumcu atölyesinde oturduğu sırada işyerinin kapısı çalındı. Dışarıdan gelen sesler üzerine kapının önüne çıkan Tok, iddiaya göre tanımadığı bir kişinin hakaretine uğradı. Bu kişi Mehmet Tok'a küfür ettikten sonra yanındaki tabancası ile ateş ederek kuyumcuyu bacağından yaralayarak kaçtı. Yara halde bir süre saldırganın peşinden koşan Tok, 200 metre ilerideki bir çorbacıya sığınarak yardım istedi. Sağlık ekipleri gelinceye kadar bacağına ilk müdahaleyi kendisi yapan Tok, sevk edilen polislere, "İşyerimde otururken sesler gelince aşağı indim. Tanımadığım kişi bana küfür ettikten sonra tabancayla ateş ederek beni bacağımdan vurdu" dedi.
Mehmet Tok, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis saldırganı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.