KÜTAHYA'da direksiyon hakimiyetini kaybeden hafif ticari araç yoldan çıkıp takla atarak cezaevi bahçe duvarına çarptı. Kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza saat 00.30 sıralarında Kütahya-Eskişehir karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte kent merkezindeki bir kafeteryada Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra, daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan İnköy Mahallesi'ne gitmekte olan Ali Ak (28) yönetimindeki 43 AT 855 plakalı hafif ticari araç, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucunda yoldan çıkıp takla atarak Kütahya E Tipi Cezaevi'nin nizamiye girişinin yanındaki bahçe duvarına çarptı.
Kazada sürücü Ali Ak ile yanında oturan Ömer Kocaman (25) olay yerinde öldü. Araçta sıkışan Ahmet Koca (25) ile Hüseyin Bayburt'u (29) kaza yerine gelen Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri çıkardı. Ahmet Koca ve Hüseyin Bayburt ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Ahmet Koca doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü, tedavi altına alınan Hüseyin Bayburt'un ise durumunun ağır olduğu bildirildi.
OĞLUNUN ÖLÜMÜYLE KARŞILAŞTI
Bu arada kaza yerinden bir arkadaşının otomobiliyle tesadüfen geçmekte olan ölen Ali Ak'ın babası Süleyman Ak, kendi aracının kaza yaptığını görüp oğlunun öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçirip gözyaşı döktü.
Ölen sürücü Ali Ak ile Ömer Kocaman'ın araçta sıkışan cesetleri de itfaiye ekipleri tarafından çıkartılarak DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

OK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)