Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 9 emniyet mensubu tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, gözaltına alınan, aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürleri ve komiserlerin olduğu 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.
Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 3. üncü sınıf emniyet müdürü Ali Aygün, emniyet amiri Abdullah Meşe, komiserler Ercüment Arslan ve Ahmet Vilüt, komiser yardımcıları Ahmet İdinak, Ali Sak, Fatih Mehmet Akarsu, Hasan Orhan ve polis memuru Bekir Çiğdem tutuklandı.
Öte yandan, tutuklananların arasındaki bazı emniyet mensuplarının FETÖ üyeleriyle, kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 10 Ağustos'ta, daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.
Evlerde arama yapılırken, aralarında şube müdürlerinin de olduğu 9 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.