AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Tansu Çiller'in de sahibi olduğu çiftliklere yakın zeytinlik alanda çıkan yangın, tedirginlik yarattı. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu alevler söndürüldü, vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Yapılan incelemede, kopan bir elektrik telinden çıkan kıvılcımın zeytinlik alana sıçraması üzerine yangının başladığı belirlendi.
Kuşadası'nda ünlüler vadisi olarak bilinen Kirazlı yolu üzerindeki Çam Tepe'de, eski Başbakan Tansu Çiller'in evinin önündeki direkteki tel aşırı rüzgardan koptu. Telden saçılan kıvılcım bugün 00.30 sıralarında, bölgedeki zeytinlik alana sıçradı. Çiller'in de sahibi olduğu çevredeki çiftliklere yakın alanda şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, panik yarattı. Çiller ailesinin çiftlikte olmadığı öğrenildi. Çevrede yaşayanlar ise alevlerin yaklaşması üzerine sokaklara çıktı.
İhbar üzerine Aydın merkez, Kuşadası, Söke itfaiyeleri ile Bayındır, Kuşadası, Ortaklar, Söke İşletmeleri'ne bağlı orman ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu yangın söndürüldü. 5 hektarlık zeytinlik alanın zarar gördüğü belirtildi. Söndürme çalışmalarını Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Emniyet Müdürü Mustafa Topal, yerinde izledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
Öte yandan ilçede şiddetli rüzgar nedeniyle Turgut Özal Bulvarı ile Hülya Koçyiğit caddesinin birleştiği kavşakta trafik tabelaları ve direkleri yıkıldı. Bir süre trafiği engelleyen direk ve tabelalar belediye ekiplerince kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI