KONYA'da Kuş Sevenler Derneği Başkanı 45 yaşındaki Ramazan Doğan, eski ortağı 43 yaşındaki  Bayram Ergün'ü pompalı tüfekle öldürdü. Doğan'ın cinayetin ardından polisi arayıp adresi verdikten sonra, ''Ben bir adam vurdum. Ailemle, çocuklarımla vedalaştıktan sonra gelip teslim olacağım'' dediği ortaya çıktı.
Olay, dün saat 21.45 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Sille Subaşı Mahallesi Taşocakları Mevkisi'nde meydana geldi. Konya Kuş Sevenler Derneği Başkanı Ramazan Doğan, oğlu Mehmet Doğan'ın üyesi olduğu Güvercin Severler Derneği'ne ait lokali, Bayram Ergün ile birlikte işletmeye başladı. Doğan ve Ergün'ün yaklaşık 12 gün süren ortaklığı, aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu 10 gün önce sona erdi. 2 çocuk babası Bayram Ergün de dün 5 arkadaşıyla birlikte lokale giderek, iddiaya göre Ramazan Doğan ile tartıştı. Ergün, arkadaşlarının müdahalesiyle lokalden uzaklaştı. 
VURDUKTAN SONRA POLİSİ ARADI
Ardından Ergün Taşocakları Mevkisi'ne gelerek, arkadaşlarıyla birlikte otomobil içinde alkol almaya başladı. Ramazan Doğan da kısa süre sonra dayısı 62 yaşındaki Abdullah Kılıç'ı da yanına alıp otomobiliyle Ergün'ün yanına gitti. Araçlarından inen Doğan ve Ergün, yeniden tartışmaya başladı. Tartışma sırasında otomobilin arka koltuğundaki ruhsatsız pompalı tüfeğini alan Doğan, Ergün'ün üzerine ateş açtı. Sol göğsünden ve kolundan yaralanan Ergün, kanlar içinde yere yığıldı. Doğan da, polisi arayıp adresi verdikten sonra ''Ben bir adam vurdum. Ailemle, çocuklarımla vedalaştıktan sonra gelip teslim olacağım''dedi. Ardından otomobiliyle hızla olay yerinden uzaklaştı.
Bayram Ergün, olay yerine gelen sağlık görevlilerinin yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Ergün'ün öldüğün öğrenen arkadaşları sinir krizi geçirdi. Bir arkadaşı da Ergün'ün cansız bedenine sarılarak ağladı. Polis, cesedin üzerinden uzaklaştırıp sakinleştirmeye çalıştı.
Ramazan Doğan'ın yakalanması için çalışma başlatan polis, aracını kent merkezinde terk edilmiş olarak buldu. Doğan da kısa bir süre sonra polis merkezine teslim olmaya gittiği sırada yakalandı.
'HASILATTA DÜZENSİZLİK OLUNCA ORTAKLIĞI BİTİRDİM'
Ramazan Doğan polise verdiği ilk ifadesinde şunları söyledi:
''Bayram Ergün ile yaklaşık 12 günlük bir ortaklığımız sürdü. Lokalin günlük hasılatında düzensizlik olduğunu fark ettim. Bunun üzerine işyerinin anahtarını geri isteyip, ortaklığımızı bitirdim. Dün de arkadaşlarıyla lokale gelip, bana küfür etti 'Ben buranın dayısım' dedi. Arkadaşları lokalden uzaklaştırdı. Bende dayım Abdullah Kılıç'ı çağırdım. Bayram Ergün'ün gittiği yeri öğrenip konuşmak için gittim. Tartıştık bana küfür etti. Ben de otomobilden tüfeği alıp ateş açtım. Pişmanım. Tüfeği de sürekli otomobilde bulundururum.''
'OĞLUMU DA ÇAĞIRIP AİLEMLE VEDALAŞTIM'
3 çocuk babası Ramazan Doğan, olaydan sonra kızının evine gittiğini belirterek, ''Eşim, kızımın yanındaydı. Oğluma da işyerine kapatıp gelmesini söyledim. Sonra onlarla vedalaştım. Teslim olmak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldim. Ancak binanın önü kalabalıktı. Bayram Ergün'ün yakınları olacağı düşüncesiyle buradan uzaklaşıp, başka bir polis merkezine gidiyordum'' dedi.
Ramazan Doğan ve olay sırasında yanında bulunan dayısı Abdullah Kılıç, sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi. 

İA(İA/COŞ)(FOTOĞRAFLI)