Erdem ÖZCAN/ERDEK (Balıkesir), () - İSTANBUL Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle Marmara Denizi'ne açıldıktan sonra kaybolan 5 gençten 4'ünün bulunması için Balıkesir'in Erdek İlçesi sahiline kaydırılan aramalara gençlerin aileleri de katıldı. Gençlerden Serdar Demir’in cesedi Marmara Adası'nda bulunmuş, cenazesi memleketi Diyarbakır'da toprağa verilmişti.
Yaşları 25 ile 30 arasında değişen Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi, 17 Ağustos Pazar günü tatil için geldikleri Kumburgaz'ın Kamiloba sahilinden deniz bisikleti kiraladıktan sonra denize açıldı. Ancak gençlerden bir daha haber alınamadı. Kayıp gençleri arama çalışmaları sürerken Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde 25 Ağustos’ta deniz kıyısında bir ceset bulundu. Yapılan DNA testi sonucu cesedin kayıp 5 gençten Serdar Demir'e ait olduğunun ortaya çıktı.
Serdar Demir’in cesedinin bulunmasının ardından arama çalışmalarının kaydırıldığı Güney Marmara, özellikle Erdek ve çevresinde arama çalışmaları devam ediyor. Zaman zaman fırtına nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına katılmak için kayıp gençlerin aileleri de Erdek’e geldi. Sahil Güvenlik botuna bindirilen kayıp gençlerin aileleri Erdek’in Tuzla ve Paşalimanı Adası açıklarındaki arama çalışmalarına katıldı. Arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde destek veriyor.
Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Muharrem Günvaran, gazetecilere yaptığı açıklamada. arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Kayıp gençlerin aileleri Erdek İlçe Kaymakamlığına müracaat ederek arama kurtarma çalışmalarına katılmak istediklerini dile getirmişlerdir. Bir akşam ilçede misafir edilen aileler sabah erken saatlerde ilçe jandarma komutanlığına bağlı botlarla arama çalışmalarının yapıldığı Paşalimanı ve Tuzla Adalarına gönderildiler" dedi.

FOTOĞRAFLI