KONYA'da, 2 kumar çetesine yönelik Özel Harekat ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 7'si dün çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerden 13'ü ise bugün adliyeye sevk edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından birbirleri ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 2 kumar çetesine yönelik geçen salı günü şafak vakti Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle operasyon düzenledi. Eş zamanlı 20 adrese düzenlenen baskında çete lideri olduğu öne sürülen F.F. ile A.R.D.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Çetenin oyunlarda kullandıkları zarları hileli olarak Mersin'in Tarsus İlçesi'nde özel olarak yaptırdığı öne sürüldü.
Çete elebaşlarından F.F.'nin 10 milyon lira serveti olduğu iddia edilirken 3 cinayet davasından birinde azmettirici diğer 2'sinde ise 'katil şüphelisi' olarak ömür boyu hapis cezası aldığı ve dosyalarının Yargıtay'da onay beklediği belirtildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 7'si dün çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakılırken,13 kişi ise bugün sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.