ERZURUM'da eşinin eve kuma getirmesine üzülerek 4'üncü kattan atlayarak intihar ettiği ileri sürülen Netice Barçın'ı düşerken gören tanık Rumeysa Tozlu, "Netice Barçın dönerek pencereden aşağıya düştü. Üzerinde sadece iç çamaşırları vardı. İlk önce tecavüze uğradı sandım" dedi.
Olay, merkez Palandöken ilçesinin Abdurrahman Gazi Mahallesinde 3 Haziran 2012 tarihinde meydana geldi. Üzerine kuma getirilmesine üzülen 2 çocuk annesi Netice Barçın (28), iddiaya göre 4'üncü kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar etti. Netice Barçın'ın babası Necati Kayık ise kızının banyoda dövüldükten sonra pencereden atıldığını ileri sürerek damadı Kamil Barçın (30) ile kuma Esengül N.'yi (33) sorumlu tuttu. Tutuksuz yargılanan Kamil Barçın hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet' suçlarından 5-18 yıl, kuma Esengül N. hakkında ise, 'basit kasten yaralama' suçundan 2-5 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, sanık damat Kamil Barçın ve avukatların hazır bulunduğu 4'üncü duruşma gergin başladı. Salonda kayınpeder Necati Kayık, damadı Kamil Barçın'a dönerek "Katil" dedi. Daha sonra mahkemede aynı mahallede oturan ve Netice Barçın'ın düştüğünü gören Rumeysa Tozlu, tanık olarak şunları anlattı:
"ARKASINDAN ELBİSELERİ DÜŞTÜ, BİR EL PENCEREYİ KAPATTI"
"Olay günü arkadaşımla Netice Barçın'ın atladığı apartmanın önünden geçiyorduk. Bir kişinin çıplak bir şekilde pencereden aşağıya doğru dönerek düştüğünü gördüm. Üzerinde sadece iç çamaşırı vardı. Arkasından pencereden aşağıya elbiseleri düştü. Bu sırada bir el gördüm ve daha sonra pencere hızla kapandı. Yüz üstü düşmüştü. Ben ilk önce kadını çıplak gördüğüm için tecavüze uğradı sandım. İlk olarak komşuları Murat düştüğü yere geldi. Daha sonra da Kamil Barçın. Murat ile Kamil arasında tartışma oldu. Murat, Kamil'e 'Şerefsiz senin yüzünden oldu' dedi ve yumruk attı. Yakına gittiğimde Netice Barçın'ın saçları ıslaktı. Can çekiştiği için gözünde morluk var mıydı yok muydu dikkat etmedim."
Anlatılanları eleştiren Kamil Barçın ise tanık Rumeysa Tozlu'nun ifadelerinin yalan olduğunu iddia etti. Tanık Rumeysa Tozlu'nun daha önce Müge Anlı'nın TV programına bağlanarak kendisini 'katil' olarak gösterdiğini anlatan Barçın, programı yapanlar ve Rumeysa Tozlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
Necati Kayık'ın avukatı Ferhat Emer ise Kamil Barçın'ın dosyadaki tüm tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunarak baskı yaptığını belirtti. Mahkeme diğer tanıkların dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için ertelendi.