MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde yaşayan 81 yaşındaki Salim Kurt, Kula Cumhuriyet Başsavcılığı’na, MHP’li Kula Belediye Başkan adayı Hüseyin Tosun’un 4 katlı binasının tapusunu üzerine geçirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
MHP’li Kula Belediye Başkan adayı Hüseyin Tosun hakkında Kula Cumhuriyet Başsavcılığı’na 'Emniyeti Suistimal ve Dolandırıcılık’ iddiasıyla şikayet dilekçesi veren Salim Kurt, adliye çıkışında eşiyle birlikte gazetecilere açıklama yaptı. Hüseyin Tosun’un kendisini dolandırarak Turgutlu İlçesi 1736 ada 5 parselde bulunan 4 katlı evin tapusunu üzerine geçirdiğini iddia eden Kurt, “Hüseyin Tosun’dan şikayetçiyim. Oğlumla bir olarak beni kandırdı. Elimden evimi aldı. Ben sokakta kaldım, hiçbir şeyim yok, 60 senedir topladığımı elimden aldı” dedi.
Gözyaşlarını tutamayan Salim Kurt, Hüseyin Tosun ile görüşmek için Kula’ya geldiklerini söyleyeyerek, kimseye herhangi bir borcu olmadığını belirtti. Kendisini doktora götürerek akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor almaya çalıştıklarını ileri süren Kurt, “Elimden tapuyu almak için bunu yapmışlar. Küçük oğlum Yalçın Kurt ile ikisi aralarındaki alışverişe yardımcı olmamı istediler. Oğlumla bir daireyi ipotek verip karşılığında alışveriş yapacaklarını söylemişlerdi ama tapuda dört katlı evimin tamamının tapusu Hüseyin Tosun’un üzerine geçmiş” diye konuştu.
MHP’li Belediye Başkan adayı Hüseyin Tosun, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirterek, hukuki süreci takip edeceğini söyledi.

HY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)