BURSA’da belediyenin içme suyu çalışması nedeniyle açtığı öne sürülen yaklaşık 2 metre derinliğindeki içi su dolu çukura düşen 5 yaşındaki Yasin Demirel, çevredeki vatandaşları tarafından sudan çıkartılarak hastaneya kaldırıldı. Küçük Yasin'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken, vatandaşlar çukur çevresinde sadece kepçe ile geçişlere karşı fiziki önlem alınmasına tepki gösterdi.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yıldırım İlçesi Şirinevler Mahallesi, Şirinevler Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre belediye ekipleri tarafından içme suyu çalışmaları nedeniyle Deliçay deresinin içerisine yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur açıldı. İçi su dolan çukurun etrafında arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan Şirinevler Mahallesi İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi Yasin Demirel ayağının kayması sonucu çukura düştü. Küçük çocuğun çırpındığını gören çevredeki vatandaşlar suya atladı. Birkaç dakika suyun içerisinde kaybolan çocuk, daha sonra vatandaşlar tarafından çıkartılarak ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Yasin'in hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
”5 DAKİKA SONRA ULAŞTIK”
Yolda yürürken bağrışmalar duyması üzerine olay yerine giderek Yasin Demirel'i çukurdan çıkartan Orhan Sanga, “Bir arkadaş bize seslenerek çocuğun suya düştüğünü söyledi. Çukurun yanına gittiğimizde çocuk suyun üzerinde görünmüyordu. Birkaç arkadaşımız suya atladı. Ancak bulamadılar. Yaklaşık 5 dakika kadar uğraştıktan sonra çocuğa ulaşarak çıkarttık. Burası çocuk parkının hemen yanında. Ayrıca karşısında da okul var. Buna rağmen hiçbir önlem alınmamış” dedi,
KEPÇELİ ÖNLEM
Öte yandan çocuk parkının hemen yanında bulunan çukurun etrafında herhangi bir uyarıcı işaret bulunmadığını öne süren vatandaşlar görevlilerin sadece olay yerindeki kepçeyle önlem almaya çalışmalarına ise tepki gösterdi.
BUSKİ GENEL MÜDÜRÜ: KUSUR MÜTEAHHİTİN
Bursa Su ve Kanalizasyon İşleri (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Çetinavcı, Gürsu İlçesi’ne içme suyu götüren ishale hattı çalışmaları sırasında bu olayın yaşandığını belirterek, çalışmayı ihale yöntemiyle gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çetinavcı, şöyle dedi:
"BUSKİ bu çalışmayı ihale yöntemiyle gerçekleştiriyor. Sözleşme şartları içinde iş güvenliği için yapılması gerekenler de yazıyor. Kusur tamamen müteahhittin önlem almamasında. Ama her şeyden önce, kusurun onda bunda olmasında önemli olan bir anne babanın yüreğinin yanması. Anne baba adına üzülüyoruz. Onlarla görüşmeye çalışıyoruz. Acı verici bir durum."
GEREKEN YAPILACAK
Olayın hafta sonu yaşanması nedeniyle çalışma alanında kimsenin bulunmadığını ifade eden Çetinavcı, "Yüklenici firma ile ilgili gerekenleri yapacağız. BUSKİ kontrol teşkilatının yüklenici firma tarafından gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını, ne tür önlemler alındığını denetlemesi gerekiyordu. Olay mahkemeye taşınacaktır. Bu sadece küçük bir çocuğun orada olup olmaması değil. Nedir, ne oldu, ne yapılmalıydı noktasını araştırıyoruz" diye konuştu.