DİYARBAKIR'da boşanmak isteyen eşi 36 yaşındaki Canan Tanış'ı  16 yerinden bıçaklayarak öldürmekle suçlanan inşaat işçisi 40 yaşındaki Vedat Tanış'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen çiftin 16 yaşındaki kızları E.T., "Olay günü babam bizi evden dışarı attı. Annem, 'Kızım gel seni son kez öpeyim' dedi. Babam sürekli, boşanırsa annemi öldüreceğini söylüyordu" dedi.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi'ndeki evinde 15 Eylül 2012 günü, 4 çocuğunu evden çıkardıktan sonra 16 yıllık eşi Canan Tanış'ı 7 ayrı bıçakla, 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Vedat Tanış'ın yargılanmasına, Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Vedat Tanış ve tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada ilk olarak çiftin 16 yaşındaki kızları E.T.'nin ifadesi alındı. E.T. Pedagog ve kamera eşliğinde şunları anlattı:
"Evde bazen maddi sorunlar yüzünden kavga çıkıyordu. Babam çalışmak için şehir dışına çıkıyordu. Bu dönemlerde babamın arkadaşı Fikret bizim eve geliyordu. Tahmini olarak yarım saat kaldıktan sonra gidiyordu. Eve geldiğinde kardeşlerimle oynuyordu. Annemle başka bir odada bulunmuyorlar, sürekli bizim yanımızda kalıyorlardı. 3 günde bir veya haftada bir kez bizim evimize geliyordu. Fikret babam evdeyken de geliyordu. Ayrıca onlarla ailece görüşüyorduk. Olay günü babam annemle konuşacağını söyleyip evden gitmemizi istedi. Annem gitmemizi istemiyordu. O anda birden babam bizi dışarı attı. Annem bana 'Kızım gel seni son kez öpeyim' dedi. Biz çıkmak istemeyince babam sinirlendi ve bizi dışarı attı. Annem tartışmada boşanmak istediğini söylüyordu. Babam ise, 'Beni boşarsan seni öldürürüm' dedi. Bunu sürekli söylüyordu. Annemin başkasını sevdiğini söylediğini duymadım. Dışarı çıktıktan sonra evden kavga sesleri geldi. Annemin 'Ben ölmek istemiyorum' sesini duydum." 
'KIZIM BOŞANMAK İSTİYORDU' 
Duruşmada tanık olarak dinlenen Canan Tanış'ın annesi F.K. de, "Kızım boşanmak istiyordu. Kavga ettikleri için gidip olarla konuştum. Damadım boşanmayacağını söyledi. Konuşmamız sırasında, 'Gidip dava açsın, boşansın. Boşandıktan sonra ben onu öldürürüm' dedi." diye konuştu.
PİŞMANIM, YAPMAK İSTEMEDİĞİM ŞEYİ YAPTIM
Daha sonra söz hakkı verilen sanık Vedat Tanış ise boşandığı takdirde eşini öldüreceğini söylemediğini öne sürekek şunları söyledi:
"Ben 'çocuklarımın annesiz büyümesini istemem ve boşanmam' dedim. Benim maddi sıkıntılarım yoktu. Kayınvalidem bana iftira atıyor. Ben maddi sıkıntıdan dolayı eşimi öldücek kadar kişiliksiz değilim. Kavganın en büyük nedeni gelinleriydi. Ben konuşmak istemiyorum. Konuşursam o tehlikeye girer. Gelsin kendi konuşsun. Pişmanım, yapmak istemediğim şeyi yaptım" dedi.
Mahkeme, sanık Vedat Tanış'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.