OKMEYDANI'nda akşam saatlerinde toplanan yüzleri maskeli grup, Anadolu Kahvesi mevkiinde yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. O sırada yakındaki bir düğün salonunda bulunan ve aralarında çocuklar ile bebeklerin de bulunduğu onlarca kişi gazdan etkilenerek kendilerini dışarı attı.

"AKREP" ALEV ALDI

Yüzleri maskeli bir grup eylemci, saat 21.30 sıralarında Okmeydanı Anadolu Kahvesi civarında toplandı. Grup, daha sonra yolu trafiğe kapatarak barikat kurdu. Barikatı ateşe veren göstericiler, slogan atarak eylem yapmaya başladı. Bunun üzerine o noktaya çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Göstericiler, olay yerine gelen polis ekiplerine Mithatpaşa Caddesi üzerinde molotof kokteyli ve taş attı. Polis de eylemcilere biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Atılan molotoflar kokteyllerinden biri 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alıp yanmaya başlayan polis aracı, TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürüldü.

Gerginlik sırasında, polis ekipleri, Anadolu Kahvesi mevkiini güvenlik şeridi ile kapatıp vatandaşların bu noktaya girişine izin vermedi.

ÇOCUKLARININ AĞIZLARINI BEZLE KAPATTILAR

Müdahale sırasında, Keser Sokak’taki bir düğün salonunda aralarında çocukların ve bebeklerin de bulunduğu onlarca kişi gazdan etkilenerek dışarı çıktı. Anne ve babalar, kucaklarına aldıkları çocuklarının ağızlarını bezle kapatarak, müdahalenin olduğu cadde üzerinden koşarak uzaklaştı.

FOTOĞRAFLI