TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) dün akşam saatlerinde karşıt görüşlü 2 öğrenci grubu arasında stant açma meselesi yüzünden kavga çıktı. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada 2 öğrenci yaralandı.
Olay dün akşam saatlerinde Makine Mühendisliği Fakültesi kantininde meydana geldi. KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu bir grup öğrenci, bir süre önce kanserden hayatını kaybeden arkadaşları Ahmet Yılmaz’ın anısına bir kütüphane oluşturmak için stant açarak kitap toplamaya başladı. Ancak bir başka grubun kantinde stant açılmasına tepki göstermesi üzerine taraflar arasında tartışma başladı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Slogan ve küfürler savuran öğrenciler sandalye ve cam şişeleri birbirlerine fırlattı. Kavga daha sonra olay yerine gelen polisler tarafından güçlükle önledi. Olayda 2 öğrenci hafif yaralandı.
‘KİTAP TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci bugün kavganın meydana geldiği alanda toplanarak basın açıklaması yaptı, ‘Üniversiteliler kütüphane kuruyor, çeteler saldırıyor’ pankartı açarak yaşananları kınadı. Grup adına konuşan  Melike Arduç şöyle konuştu:
“Bu faşist grup, üniversitelerde yaşamı engelleyerek üniversitelilerin can güvenliğini tehdit etmekten kaçınmıyor. Saldıran gruba üniversite yönetiminin nasıl müdahale edeceğini takip edeceğiz. Bizim standımız burada olmaya devam edecek. Ahmet için kitap toplamaya devam edeceğiz.”
Grup yapılan açıklamanın ardından söz konusu standı tekrar açarak kitap toplamaya yeniden başladı.