Fatih TURAN/TRABZON, () - KARADENİZ Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için düzenlenen anma yürüyüşüne katılanlar, karşıt görüşlü grubun şişeli saldırısına uğradı. Polisin müdahale ettiği olayda, şans eseri yaralanan olmadı.
KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci bugün saat 16.30 sıralarında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanarak, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için yürüyüş düzenledi. ‘Emperyalizme ve AKP’ye karşı denizlere çıkar sokaklar’ pankartı açarak yürüyen gruba, Fen Edebiyat Fakültesi önündeki alanda karşıt görüşlü bir grup öğrenci, cam şişe fırlattı. Ortalık bir anda karışırken, müdahale eden Çevik Kuvvet ekipleri saldıran grubu uzaklaştırdı.
Atılan şişelerden şans eseri yaralanan olmazken, özel güvenlik ekipleri ve polisler kalkanlarıyla yürüyüş güzergâhı boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi önündeki alana kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Seda Kenanoğlu, “Üç fidan unutulmayacak. 90 kuşağı olarak 68’lileri selamlıyoruz. Onların düşünü kurduğu dünyayı, ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ diyen bizler kuracağız. Gençliğin verdiği dinamizmle emperyalistlere ve onun işbirlikçisi AKP’ye üniversiteleri dar etmeye, Deniz'lerin yolunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.
Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

FT(TM/ESM) (FOTOĞRAFLI)