Yaşar KORKUSUZ / KOZAN(Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya gelen iki aile arasında çıkan bıçaklı ve silahlı kavgada 1'i ağır 6 kişi yaralandı.
Olay, saat 11.00 sıralarında Kozan İlçesi'nin Eskikabasakal Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre geçen yerel seçimde mahalle muhtarlığına aday olan 36 yaşındaki Levent Kara'nın seçimi kaybetmesinin ardından Kara ve Sarıtaş Aileleri arasında husumet oluştu. Yaklaşık 10 gün önce bu nedenle kavga ettiği belirtilen iki aile, akrabaların araya girmesiyle barıştı.
Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmaya geldikleri Eskikabasakal İlköğretim Okulu'nda karşılaşan Kara ve Sarıtaş aileleri arasında, geçmişte yaşanan muhtarlık seçimi nedeniyle yine tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyüp bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönerken, 28 yaşındaki Adem Kara pompalı av tüfeğiyle çevreye rast gele ateş açtı. Kavgada 76 yaşındaki Hacı Kara, 24 yaşındaki Veli Sarıtaş, aynı yaştaki Mehmet Kara, Savaş Kara, Levent Kara ile Adem Kara yaralandı.
POLİS GÖZETEMİNDE SEVK EDİLDİLER
Ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Adem Kara, Levent Kara, Savaş Kara, Hacı Kara ve Veli Sarıtaş Adana'daki hastanelere sevk edilirken, hastanede geniş güvenlik önlemleri alan polis, sevk sırasında ambulanslara da eşlik etti. Yaralılardan Sarıtaş'ın sol koltuk altından aldığı bıçak darbesi nedeniyle durumunun ağır olduğu bildirildi. Olayın ardından jandarma mahallede geniş güvenlik önlemleri alırken, av tüfeğine de el koydu.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kavgaya karıştığı iddia edilen Barış Kara ve Cengiz Kara'nın da jandarma tarafından arandığı belirtildi.
FOTOĞRAFLI