Ekrem Çağlar/SALİHLİ (Manisa), () - MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nin bir süre önce mahalleye dönüştürülen Horzumalayaka Köyü'ndeki doğal kaynak suyunun, Manisa büyükşehir olmadan kısa bir süre önce İl Özel İdaresi tarafından dolum tesisi kuracak bir firmaya 39 yıllığına ihaleyle verilmesi tepki çekti. Susuz kaldıklarını ileri sürerek ihalenin iptal edilmesi için önceki günlerde meşaleli eylem yapan köylüler, bu sefer de yarı çıplak protesto yürüyüşü düzenledi.
Mahalle sakinleri Horzumalayaka'da bir araya geldi. Yarı çıplak soyunan mahallenin erkekleri yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Yeşilkavak Mahallesi'ne ulaştı. Çarşı içerisinde vatandaşların şaşkın bakışları arasında yarı çıplak slogan atan ve oturma eylemi yapan gruba çevrede toplanan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Ardından grup, kaynak sularının bulunduğu bin 600 rakımlı Dedekavak Mevkii'ne çıktı.
Burada basın açıklamasını yapan Mahalle Muhtarı Erol Adıgüzel, sonuç alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Yaylada bulunan doğal kaynak sularının kendilerine zar zor yettiğini belirten Muhtar Adıgüzel, "Bizler zaten susuzluktan kırılıyoruz. Kaynak suları yaz aylarında daha da azalıyor ve bize bile yetmiyor. Sularımızı bizden habersiz kalkıp özel bir firmaya verdiler. Az olan sular tamamen kesildi. Ne içecek su bulabiliyoruz, ne de evlerimizde yıkanacak su. Devletimizden bizim sesimize kulak vermelerini istiyoruz" dedi.
Mahalle sakini İmdat Ersoy, kaynak suları ile doldurdukları su havuzlarının kuruduğunu kaydetti. Ersoy, "Şu anda bulunduğumuz alan aslında bir su havuzu. Bu havuzları doldurarak arazilerimizi suluyorduk. Ancak şirket kaynak sularının önünü kestiği için havuzlarımız da boş kaldı. Devletimizin bize bir an önce sahip çıkıp suyumuzun bize iade edilmesini sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat oturma eylemi yapan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI