KARABÜK'ün Bulak Köyü Muhtarlığı, hırsızlık olaylarına karşı köye güvenlik kamera sistemi kurdurttu. 10 yıl önce kurulan sistem ile köyde hiç hırsızlık olmadı.
Karabük'e 3 kilometre uzaklıktaki 500 haneli Bulak Köyü, 10 yıldır güvenlik kamera sistemi ile korunuyor. Köy sakinlerinden toplanan 20 bin lira ile köyün giriş-çıkış noktalarına ve merkezine 10 kamera yerleştirildi. Köyün kameralar ile izlenmeye başlanmasından sonra hiç hırsızlık meydana gelmedi. Köylüler, köyden ayrıldıklarında internet üzerinden de kameralar ile köylerini izleyebiliyor.
Bulak Köyü Muhtarı Emin Güner, güvenlik kamera sisteminin 10 yıldır faaliyette olduğunu söyledi. Güner, hırsızlık gibi olaylara karşı caydırıcı olması amacıyla kurdukları kamera sisteminden memnun olduklarını belirtti. Güner, "Şimdiye kadar sadece araba çizilme olayı oldu. Çizenler de kameralarca tespit edildi. Hiç hırsızlık olmadı. Bazı kameralarımızda plaka okuma özelliği de var" dedi.
Köy sakinlerinden Hayri Denizer de köy dışına çıktığında internet üzerinden köyü izleyebildiğini, Nazmiye Yapar da kamera sisteminin hırsızlık gibi olaylara karşı caydırıcı olduğunu söyledi.