Gülbin YILDIZ / ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'ın merkeze bağlı Sarıkamış Köyü'nde bir evde, sabaha karşı çakın yangın bitişikteki 2 eve de sıçradı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 2 kişi yaralanırken 3 ev ile 1 otomobil kullanılamaz hale geldi.
Sarıkamış Köyü'nde Mehmet Tumay'a ait evde saat 03.00 sıralarında yangın başladı. Alevler kısa sürede evi ve yine Tumay'a ait yandaki iki evi sardı. Yangına uykuda yakalanan Tumay ailesi büyük panik yaşarken, 34 yaşındaki Muharrem Tumay evde bulunanları uyandırarak, pencereden dışarıya çıkarmayı başardı.
Köylülerin haber vermesiyle Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil servis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri dumandan etkilenen Duriye Tumay ile evdekilere müdahale ederken, vücudunda yanıklar oluşan Muharrem Tumay'a da ilk müdahale ambulansta yapıldı. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmede yetersiz kalması üzerine Elazığ'daki bir fabrikadan takviye itfaiye aracı gelerek alevlere müdahale etti. Saatler süren çalışmadan sonra alevler kontrol altına alınırken, yangında 3 ev, 1 otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.
Yaralılardan Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Muharrem Tumay'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. İtfaiye ekipleri yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürürken, jandarma da soruşturma başlattı.
FOTOĞRAFLI