Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde işsiz 58 yaşındaki Mahmut Bulduklu, köy meydanında tabancayla rastgele ateş edip 4 kişiyi yaraladı, amcasının oğlu İbrahim Bulduklu'nun da evini yaktı.
Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Kozan İlçesi'ne bağlı Bulduklu Köyü'nde meydana geldi. Annesi 90 yaşındaki Emine Bulduklu ile birlikte yaşayan Mahmut Bulduklu, ruhsatsız tabancayla köy meydanına gelip çevrede gördüğü kişilere rastgele ateş açtı. Sinir hastası olduğu ileri sürülen Bulduklu'nun açtığı ateş sırasında 55 yaşındaki Veli Kara, 40 yaşındaki Hatice Sevgi, 67 yaşındaki Ayşe Sevgi ve 63 yaşındaki Fatma Gözükara yaralandı. İhbar üzerine köye gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği 4 yaralı Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Fatma Gözükara ise yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Kaçan Mahmut Bulduklu, yarım saat sonra tekrar ortaya çıktı ve amcasının oğlu İbrahim Bulduklu'nun evine gitti. Şüpheli evin çevresindeki saman balyalarını yakıp tekrar kaçtı. Kısa sürede samanlar ile hemen yanındaki ahşap ev alev aldı. İbrahim Bulduklu ile ailesi dumanları fark edip dışarı çıkarken olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri kısa sürede yanan evi ve samanı söndürdü.
Mahmut Bulduklu ise jandarma ekiplerini takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınan Bulduklu'nun annesini de dövdüğü ileri sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YK(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)