Nurettin ARKAN / YALVAÇ(Isparta), () - ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde, kadındalır ekmek pişirdiği köy fırınının çatısının çökmesi sonucu enkazın altında kalan 1 kadın öldü, 1 kadın ağır yaralandı.
Körküler Köyü'nde, Dudu Sarıkaya ve Nükhet Işık sabah saatlerinde köy meydanındaki tandır fırında yufka pişirdikleri sırada çatı çöktü. Evli 3 çocuk annesi 49 yaşındaki Dudu Sarıkaya ile 27 yaşındaki Nükhet Işık enkazın altında kaldı. Sarıkaya ve Işık'ın yardımına köy sakinleri koştu. Enkazı kaldıran köylüler, bir yandan da sağlık ekipleri ve itfaiyeden yardım istedi. Köylüler, kısa sürede her iki kadına ulaştı. Başından darbe alan Sarıkaya'nın cansız bedenini enkazın altından çıkan vatandaşlar, Nükhet Işık'ı ağır yaralı kurtardı. Gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinden sonra ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne götürülen Nükhet Işık tedaviye alındı. Dudu Sarıkaya'nın cenazesi ise incelemenin ardından morga gönderildi.
3 KİŞİ KAÇARAK KURTULDU
Çöken fırından kaçarak kurtulmayı başaran Fidan Ceylan, çatıdan önce toprak dökülmeye başladığını ardından da çöktüğünü söyledi. Sabah saatlerinde ekmek pişirmeye başladıklarını anlatan Fidan Ceylan, "5 kadın ekmek pişiriyorduk. Çatıdan üzerimize toprak dökülmeye başladı. Hepimiz kaçmayan çalıştık. 3 kişi dışarı çıkmayı başardık. Ancak Dudu ve Nükhet çıkamayınca enkazın altında kaldı" dedi.
FOTOĞRAFLI