Burak GEZEN/ BOZCAADA (Çanakkale), ()-ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde arıcılık yapan 48 yaşındaki Nizamettin Sarıkaya'nın, 220 kovanından 55'inin içine kükürt döken kimliği belirsiz kişi veya kişiler, 3 milyonun üzerinde arıyı telef etti.
Bozcaada'da 13 yıldır arıcılıkla uğraşan Nizamettin Sarıkaya, geçen 2 Haziran'da Habbele Çamlığı'nda bulunan kovanlarındaki oğul arıları başka bir alana taşıyıp, evine döndü. Ertesi sabah saat 10.00 sıralarında kovanların yanına geldiğinde 220 kovandan 55'inin önünde kükürt olduğunu ve arı uçuş tahtasının kapalı olduğunu fark etti. Açtığı bir kovanın içinde de kükürt bulunduğunu belirleyen Sarıkaya, 3 milyonun üzerinde arısının telef olduğunu görünce jandarmayı arayıp durumu bildirdi. Bölgeye gelen jandarma kovanların üzerinde parmak izi incelemesi yaptı.
Kükürt dökülerek arılarının telef edildiğini anlatan Nizamettin Sarıkaya, "Bu nasıl vicdansızlık anlamadım. Bunu yapanın bir insan olacağını düşünemiyorum. Bir kovanda yaklaşık 60 bin arı oluyor. 55 kovanda toplam 3 milyon 300 bin civarında arı vardı. Bunun çok azını kurtarabildik. Büyük bölümü telef oldu. Peteklere yeni yeni bal doldurmaya başlamışlardı. Zararım 270 bin lira. Geçim kaynağın arıcılık. Adada organik arıcılığa geçiş yapmak için hazırlanıyordum. Umarım jandarma bu vicdansızlığı yapanı veya yapanları bulur. Şüphelendiğim iki kişi var. Bu soruşma sonunda ortaya çıkacak" dedi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

BG(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)