Ergün YILMAZ/SİLVAN,(Diyarbakır),()-DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı Köyü'nde korucu Ahmet Sansarkan, öğretmenlerle yaşadığı tartışmanın ardından köydeki ilköğretim okuluna kurusıkı tabanca ile ateş açtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Sansarkan gözaltına alındı.
Bayrambaşı Köyü'nde geçici köy korucusu olan Ahmet Sansarkan, iddiaya göre köyde bulunan okulun müdürü ve öğretmenleri ile henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmadan sonra okul dışına çıkan Sansarkan, kurusıkı tabanca ile rastgele okula ateş açtı. Ölen ve yaralananın olmadığı olayda, öğrenciler arasında panik yaşandı. Köye gelen jandarma ekipleri, Ahmet Sansarkan'ı gözaltına aldı.
Köylülerin akli dengesinin yerinde olmadığını söylediği Sansarkan'ın 3 ay önce sevk edildiği Diyarbakır Asker Hastanesi'nde sağlam raporu aldığı öne sürüldü. Eğitim-Sen Silvan Temsilcisi Mehmet Şirin Acır, okulu basan ve akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen köy korucusu Ahmet Sansarkan'ın geçmişte de özellikle kadın öğretmenlere karşı ağza alınmayacak hakaretler ve tehditlerde bulunduğunu söyledi.