ADANA, () - ADANA'da  PKK yandaşlarının korsan gösterisinde belediye otobüs şoförü 27 yaşındaki Ali Köse'nin atılan taş sonucu, 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'ın da aynı otobüsün çarpması sonucu öldüğü olayla ilgili haklarında dava açılan 2'si tutuklu 10 yaşı küçük sanığın yargılamasına başlandı.
Adana 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamalarına başlanan çocuklar haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Olay akşamı ailece halasında bulunduklarını ileri süren Y.D., "Kardeşlerim dışarı çıkmak istedi. Küçük oldukları için onları yalnız bırakmak istemedim, ben de onlarla çıktım. Dışarı çıktığımızda her taraftan taşlar geliyordu. Sonra bir çarpma sesi duydum. Sonra belediye otobüsünün çarptığını öğrendim. Ardından da kardeşlerimi alıp halamlara döndüm" dedi.
Diğer tutuklu sanık M.A. da, olay saatinde babasının işyerinde olduğunu söyledi. Tutuksuz sanıklar da otobüse taş atmadıklarını ileri sürdü. Ayrıca, sanıkların hepsi gizli tanığın ifadesini de kabul etmedi.
Sanıklardan Y.D.'nin avukatı da "Müvekkilim 13 yaşındadır. Cezaevinde her gün ağlamaktadır. Bu olayla da bir ilgisi yoktur" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanık H.Ö.'nün bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine, sanık Y.D.'nin kemik yaşının tespitine ve gizli tanığın duruşma arasında çağrılarak ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
PKK YANDAŞLARININ GÖSTERİSİYDİ
Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Anadolu Mahallesi'nde, 17 Kasım 2013'de meydana geldi. İddiaya göre PKK lehine gösteri yapan 15 kişilik grup, Çukurova Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçmek isteyen araçlara da taş atan gruba, polis ekipleri su sıkarak müdahale etti. Göstericilerin attığı taşlar, kent merkezinden Levent Mahallesi yönüne yolcu taşıyan 01 UB 052 plakalı belediye otobüsünün şoförü Ali Köse'nin başına isabet etti. Şoför Köse direksiyon kontrolünü yitirerek yol kenarındaki İbrahim Taşkıran ile park halindeki araçlara çarptı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan önce çocuk, sonra da şoför yaşamını yitirdi.
29- 81 YIL HAPİS İSTEMİ
Olayla ilgili çalışma yapan polis, MOBESE görüntülerinin yanı sıra gizli tanıkları dinleyerek suça karışan kişileri saptamaya çalıştı. Şüpheli görülen çocuklar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Çocuklardan 2'si tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili 10 çocuk hakkında dava açtı. Davanın iddianamesinde, tutuklu sanıklar Y.D. (14) ve M.A. (15) ile tutuksuz sanıklar D.D., (15), A.K. (15), N.T. (14), M.B. (15), O.B. (14), S.Ş. (14), O.S. (15), H.Ö. (12) hakkında 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye iştirak' 'kamu malına zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü propagandası yapma, yaralama' suçlarından 29'ar yıldan 81'er yıla kadar hapis cezası istendi.
MKA(OA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)