SAMSUN'da 6 kişi, emekli öğretmenin cebinden evinin anahtarını çalıp kopyasını yaptırdı. Ardından da yalnız yaşayan öğretmenin evine girip yaklaşık 300 bin lirasını aldı. Hırsızlardan bazıları parayı eğlence merkezlerinde harcadı. Biri araba alırken, bazıları borçlarını ödedi. 6 kişi polisin yaptığı operasyonla yakalandı.
Olay yaklaşık 2 ay önce İlkadım İlçesi'nde meydana geldi. Bir LPG tüpü satan bayide çalışan Muhammet Olcay T. (18), emekli öğretmen M.S.S'nin evine tüp götürdü. İçeriye girdiğinde salonda sehpa ve masa üzerindeki paraları gördü. Bir kaç gün sonra da bunu arkadaşları Yusuf F. (27), Aziz A. (19), Eray E. (22), Emre D. (27), İsmail T.'ye (21) söyledi.
CAMİ BAHÇESİNDE ANAHTARINI ÇALDILAR
6 kişi bir hafta sonra apartmanına giren emekli öğretmen M.S.S.'yi asansörde sıkıştırıp 10 bin TL'sini zorla aldı. Şikayetçi olmaması içinde tehdit edip kayıplara karıştı. Bir kaç gün sonra da camide abdest alan M.S.S.'nin ceketini çaldı. Hırsızlar, ceketin cebinden evin anahtarını aldıktan sonra tekrar yerine astı. Ardından emekli öğretmenin evinin anahtarının kopyasını çıkarttıktan sonra, cami bahçesinde oynayan bir çocuğa anahtarı verip, M.S.S.'ye geri gönderdi.
ARKADAŞLARINA ANLATTI
 Emekli öğretmeni takibe alan şüpheliler, ilk fırsatta eve girdi. İçeride dolap çekmecelerinde, masa ve sehpa üzerinde duran yaklaşık 300 bin TL'yi aldı. Olayın ardından emekli öğretmen korktuğu için polise gidip şikayetçi olmadı. Ancak yakın arkadaşlarına paralarının çalındığını anlattı. Bunun üzerine bir kişi Emniyet Müdürlüğü'ne internetten mesaj atarak olayı anlattı. Bunun üzerine harekete geçen polis, önce M.S.S.'nin ifadesine başvurdu. Ardından da hırsızlıktan sabıkası bulunan zanlıların fotoğraflarını tek tek gösterdi. M.S.S., çetenin iki elamanını fotoğraftan tanıyınca, hırsızlık bürosu ekipleri, zanlıları kısa sürede yakaladı. İfadelerinin ardından 6 zanlı bugün adliyeye sevk edildi.
KİMİ BORÇLARINI ÖDEDİ KİMİSİ DE ARABA ALDI
Çaldıkları parayı aralarında paylaşan hırsızlık çetesinin elemanlarından bazıları paradan kendi paylarına düşen miktar ile borçlarını ödedi. Biri araba satın alırken, bazıları da barlarda eğlenerek harcadı.
ÇETENİN ELE BAŞI SEVGİLİSİYLE OTELDE YAKALANDI
Çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen Yusuf F., Sinop'ta sevgilisiyle bir otelde yakalandı. Cebinden 4 bin 750 TL çıkan Yusuf F. ifadesinde suçlamaları kabul ederken, "Öğretmen camide abdest alırken İsmail ceketini çaldı. Cebinden anahtarı aldıktan sonra ceketi yerine astı. Anahtarı çoğalttık. Öğretmenin anahtarını da düşürdüğünü söyleyerek biriyle ona geri gönderdik. Bir kaç gün sonra da evi soyduk. Aldığımız parayı da bölüştük. Paralar gelişi güzel odada duruyordu. Kasada değildi" dedi.