MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’ndeki bir işletmeye ait rotrweiler cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 16 yaşındaki Barış Çelik yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çelik’in ailesi, duruma tepki gösterdi.
Turgutlu İlçesi Atatürk Mahallesi Can Sokak’taki evde babaannesi Nafiye Çelik’in yanında kalan Barış Çelik, amcasının oğlu Sedat Çelik ile evlerinin yakınındaki Irlamaz Çayı’na gitti. Burada gezinen Barış Çelik’e, yakındaki Keresteciler Sitesi’nde bulunan bir firmaya ait zinciri bağlı olmayan rotrweiler cinsi köpek saldırdı. Çevredekilerin de yardımıyla köpekten kurtulan, ancak başından ve kolundan yaralanan Barış Çelik, otomobille Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Haber verilmesi üzerine bölgeye giden zabıta görevlileri, saldırgan köpeği etkisiz hale getirdi ve Turgutlu Belediyesi Köpek Bakımevi’ne teslim etti. Tedaviye alınan Barış Çelik’in annesi 34 yaşındaki Hatice Çelik, "Köpeğin sahiplerinden şikayetçiyim. Böyle bir köpeği yetiştirip başıboş gezmesine izin vermeleri bütün vatandaşlar için tehlike oluşturmakta. Sahibinin sorumsuzluğunun cezasını şu an oğlum çekiyor” diye konuştu.