İZMİR, () - İZMİR’in Karabağlar İlçesi’nde, yapı kooperatifi adı altında kumar oynatıldığı belirlenen binaya yapılan baskında, 26 kişi gözaltına alındı. Elektronik tombala oynayan şüphelilerden, içeride müşteri olarak bulunan 24’üne, toplam 4 bin 536 lira para cezası verildi.
Karabağlar’da yapı kooperatifi olarak faaliyet gösterilen binada, kumar oynandığı bilgisi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından baskın yapılan binada, masa çevresinde müşterilerin toplandığı, önlerinde de tombala kartları, pullar ile paraların bulunduğu saptandı. Elektronik tombala yöntemiyle kumar oynadıkları anlaşılan 26 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerden, müşteri olarak binada bulunan 24 kişiye, Kabahatlar Kanunu kapsamında kumar oynamaktan toplam 4 bin 536 lira para ceza verildi. İki şüpheli için ise kumar oynanması için yer ve imkan sağladıkları gerekçesiyle adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden A.S.’nin aynı suçtan poliste 4 kaydının bulunduğu belirlendi.

TY(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)