KONYA'da 2009 yılında faaliyete başlayan ve bölgedeki acil vakalara müdahale eden ambulans helikopter, yaklaşık 6 aydır hizmet vermiyor. Firmayla olan ihale süresinin dolduğu ve Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yeni bir ihale yapması gerektiği, henüz yapılmadığı için de Konya ve bölgesinde ambulans helikopterin faaliyet göstermediği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde acil durumlar için kullanılmak üzere 2008 yılında hava ambulansı sistemini uygulamaya soktu. Uygulama kapsamında ihale yapılarak 2011 yılı sonuna kadar Türkiye genelinde 15 ilde 19 ambulans helikopter görevlendirildi. Konya ve çevre illerde hizmet vermek üzere de 2009 yılında faaliyetlerine başlayan ambulans helikopter, 2013 yılının ağustos ayına kadar durumu kritik olan çok sayıda hastaya müdahale ederek hastanelere taşıdı. Ancak ağustos ayının ortalarında ambulans helikopter faaliyetlerini durdurdu. Ambulans helikopterin firma ile yapılan ihale süresinin dolduğu ve yenilenmediği için de faaliyetine son verildiği kaydedildi.
6 aydır Konya ve bölgesinde faaliyet göstermeyen ambulans helikopterin tekrar göreve başlaması için ise Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yeniden ihale yapılması gerektiği bildirildi.