KONYA'da bekar olarak gruplar halinde aynı evlerde kalan çevresine rahatsızlık verip, kavgaya karışan Suriyeli 40 kişi, polis tarafından Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki kampa gönderildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi, Suriye uyruklu olup kayıt dışı kentte oturanlara yönelik operasyon düzenledi. Çoğunlu merkez Meram İlçesi Şükran Mahallesi'nde bekar ve gruplar halinde evlerde oturan, çevresine rahatsızlık verip, kavgaya karışan 40 kişi, yapılan tebligatların ardından aynı davranışlarına devam etmesi üzerine toplatılıp Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Yapılan işlemlerinin ardından otobüsle, polis nezaretinde AFAD'a bağlı Mardin Nusaybin'deki kampa gönderildi.
Emniyet yetkilileri, kentte huzur ve sükunetin korunması için uyarılara rağmen suç işlemeye devam eden Suriye uyruklu kişilerin, kentten gönderileceğini belirterek, şöyle konuştu:
''Son zamanlarda ilimizde yaşayan bazı Suriyelilerin dilencilik yaptığı, parklarda ve sokaklarda yattıkları, suça karıştıkları görülmekte, bu durumun da herkesi rahatsız ettiği ve Suriyeli misafirlerimizin imajını da zedelediği görülmektedir. İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesine göre, bundan böyle suça karışan ve uyarılara rağmen dilencilik yapan, park ve sokaklarda yatan Suriyeliler kolluk nezaretinde toplama merkezine gönderilmektedir. Bu anlamda, ilimizde suça karışan 40 Suriyeli vatandaş AFAD ta bağlı olan Mardin Nusaybin’deki barınma merkezlerine polis nezaretinde gönderilecektir."

FOTOĞRAFLI