KONYA'da yüzüne kaşkol sarıp PTT şubesine gelen kimliği belirlenemeyen bir kişi, kadın görevlinin boğazına bıçak dayayıp tehdit ederek veznedeki yaklaşık 3 bin lirayı alıp kaçtı.
Olay, bugün saat 12.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Ahmet Özcan Caddesi'nde bulunan PTT Şubesi'nde meydana geldi. Şubede tek başına çalışan 45 yaşındaki Nesibe Teker, iddiaya göre lavabodan çıktığı sırada bir müşterinin geldiğini görüp kilitli olan kapıyı açtı. Yüzünü bir bölümünü kaşkolla gizleyen ve kimliği belirlenemeyen kişi, aniden bıçak çekerek Teker’in boğazına dayayıp, ''Bütün paraları çıkar. Öldürürüm seni'' dedi. Teker de veznedeki yaklaşık 3 bin lirayı çıkartıp verdi. Soyguncudan korkan Teker daha sonra veznenin arkasındaki odaya girip, kapıyı kilitledi. Soyguncu da parayı alıp kaçtı. Kadın görevli de alarm butonuna basıp, polise haber verdi.
CUMA NAMAZI VAKTİNİ FIRSAT BİLMİŞ
Yaşadığı olayın şokunu atlatamayan Teker, şubeye gelen diğer PTT çalışanlarına soygunun nasıl gerçekleştiğini anlattı. Soyguncunun daha önce şubeye gelip keşif yaptığını belirten Teker şöyle dedi:
''Yine yüzünün büyük bir bölümü kaşkola kapalı halde şubeye geldi. Fatura alıyor musunuz deyip sordu. Sonra ben faturamı alıp geleyim diye gitti. Tam cuma namazı saatiydi. Lavaboya girmiştim ve kapıyı kilitlemiştim. Çıktığımda müşteri geldi sanıp kapıyı açtım. Bıçakla üzerime yürüyüp, boğazıma dayadı, paraları istedi.''
Polis, PTT Şubesi'ndeki güvenlik kamera kayıtlarından yola çıkarak, soyguncunun kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.