KONYA'da 2 kumar çetesine yönelik olarak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekipleri tarafından yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Çete ele başlarının işlettiği kahvelerdeki özel bölümlerde kumar oynattığı, kumarda kullanılan zarların hileli olduğu belirlendi. Çete ele başlarından 54 yaşındaki F.F.'nin yaklaşık 10 milyon lira servetinin bulunduğu ileri sürülürken, diğer elebaşı 59 yaşındaki A.R.D.'nin ise güvenlik açısından zırhlı otomobil kullandığı ifade edildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 7 aylık teknik ve fiziki tabip ardından birbirleri ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 2 ayrı kumar çetesine yönelik özel harekat polislerinin katılımıyla operasyon düzenledi. Şafak vakti eş zamanlı 20 adrese düzenlenen operasyonda çete elebaşı F.F. ile A.R.D.'nin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde 5 ruhsatsız tabanca ile 3 bin mermi ele geçirildi. Ayrıca özel bölümlerinde kumar oynatılan 4 ayrı kahveye yapılan baskında 130 bin TL, zar, poker kağıtları ve pullara el konuldu.
Şüphelilerin kumarda kullandığı zarların hileli olduğu tespit edilirken, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde özel olarak imal edildiği bildirildi. Çete üyelerinin ayrıca hileli zarlarla kazanabilmek için masalara özel bir sistem kurdukları tespit edildi. Kapıda sürekli bekleyen bir kişinin polis kahvehaneye geldiği zaman kapıdaki özel bir düzenek ile içeriye haber verdiği ve masalardaki pul ile oyun kağıtlarının hemen toplandığı kaydedildi.
Çete elebaşlarından F.F.'nin 3 ayrı cinayet davasından birinde azmettirici diğer 2'sinde  ise 'katil zanlısı' olarak ömür boyu hapis cezası aldığı ve dosyalarının Yargıtay'da onay beklediği belirlendi.Tatil için gittiği Konya'nın Bozkır İlçesi'ndeki bağ evinde gözaltına alınan A.R.D.'nin güvenlik açısından zırhlı otomobil kullandığı tespit edildi. Çete üyelerinin birbirlerine kumar oynaması için müşteri gönderdikleri ve birbirlerini referans göstererek müşterileri içeri aldıkları belirlendi.  Göz altına alınan şüpheliler hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube'ye götürüldü.