KONYA'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etti. Yağış nedeniyle biri öğrenci servisi olmak üzere farklı noktalarda meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 74 kişi yaralandı. 15 köy yolu ulaşıma kapandı.
Konya'da dün öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde yer yer yaklaşık 10 santimetreye, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştığı belirtildi. Meram İlçesi'nde 8, Seydişehir de 7 köy yolu ulaşıma kapandı. Konya- Antalya, Konya- Isparta ve Konya-Afyonkarahisar karayolunda kara hazırlıksız yakalanan sürücülerde zor anlar yaşadı. Kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yoldan çıkıp kazaya neden oldu.
KAZALARDA 1 ÖLÜ, 74 YARALI
Yağış nedeniyle Kadınhanı İlçesi, Polatlı kavşağında Hacıpirli köyü ve Konukören köylerindeki öğrencileri ilçe merkezine taşıyan servis minibüsünün, kamyonla çarpışması sonucu takla attı. Kazada servis minibüsünün şoförü Recai İyilik, olay yerinde hayatını kaybetti. 5'ı ağır 15 öğrenci de yaralandı. Yaralılar, Kadınhanı, Sarayönü ve Konya kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Konya- Afyonkarahisar karayolunun Dokuzunbeli Mevkii’nde yapım çalışması nedeniyle, duble yolun tek yönlü ulaşıma açık olması üzerine, Konya kent merkezine gelecek ambulansların daha hızlı bir şekilde hastaneye ulaşabilmesi için yolun tek şeridi ulaşıma kapandı ve sadece ambulansların geçişine izin verildi. Kentte, öğrenci servisinin karıştığı kazayla birlikte meydana gelen trafik kazalarında toplam 74 kişi yaralandı.
KRİZ MASASI KURULDU
Yoğun kar yağışı ve kazaların artmasının ardından Konya Valiliği tarafından kriz masası oluşturuldu. Kriz masası tarafından yol durumları an be an takip edildi.
Başta Konya Valiliği olmak üzere, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü(AFAD), Özel idare, Karayolları, Belediye, Emniyet ve Sağlık ekiplerinin telakuz halinde olduğunu belirten AFAD Müdürü Yıldız Tosun, ''Kentte huzurun sağlanması ve halkımızın zor durumda kalmaması için kriz masası oluşturuldu ve önemli bir durumda kriz masası tarafından yönlendirme yapılıyor. Yollarda mahsur kalan araçlara hemen müdahale ediliyor'' dedi.
ÇOBAN KAYBOLDU
Dün gece Meram İlçesi Kaşınhanı Mahallesi'nde arazide çobanlık yapan Remzi Gülücü'nın kar ve tipi nedeniyle yolunu kaybettiğini ve hemen müdahale edildiğini belirten Tosun, ''500 koyun ve 3 köpeği bulunan Remzi Gülücü'nün yolunu kaybettiğini ihbar etmesinin ardından jandarmanın konum belirleme sistemi sayesinde çobanımızın konumu belirlenip, kendisine anında ulaşıldı ve gerekli müdahale yapıldı'' dedi.