KONYA'da kan davası cinayetine kurban giden 40 yaşındaki Dursun Ören'in öldürülmesinin altından 'çocuk kavgası' çıktı.   Elazığ'dan gelerek Dursun Ören'i tabancayla öldüren şüpheli 25 yaşındaki İzzet Ayaz, gözaltında susma hakkını kullandı Ayaz, çelik yelek giydirilerek Özel Harekat ekibi eşliğinde 'Akrep' denilen zırhlı araçla, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Elazığ'da aynı apartmanda oturan Ayaz ve Öner ailesi arasındaki kan davasının ise çocukların asansöre isim yazması sonucu yaşanan tartışmayla başladığı belirtildi.
Elazığ'ın Doğukent Mahallesi'nde aynı apartmanda oturan komşu ailelerinin çocukları arasında geçen yıl Haziran ayında asansöre isim yazma konusunda başlayan tartışma, ailelerinin de devreye girmesiyle büyüdü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre Recep Öner, Rahmi Ayaz'ı tabancayla vurarak öldürdü. Olayda İzzet Ayaz, Ramazan Ayaz ve Recep Öner de çeşitli yerlerinden yaralandı. Recep Öner, tedavisinin ardından tutuklandı.
KAN DAVALISI AİLENİN İZİNİ SÜRDÜ
Boynundan bıçaklanan ve yapay damar takılan İzzet Ayaz, tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. Amcası Rahmi Ayaz'ı öldüren ve kendisini yaralayan Öner ailesinin peşine düşen İzzet Ayaz, Recep Öner'in oğullarından Dursun Öner'in, 2 kardeşi ve ailesiyle birlikte yaklaşık 7 ay önce Konya'ya taşındığını öğrendi. Dursun Öner ve 2 kardeşinin bir demir atelyesi açtığını ve aynı apartmanda oturduğunu belirleyen Ayaz, geçen pazar günü akşam saatlerinde Konya'ya geldi. Ayaz, Dursun Öner ve kardeşlerinin oturduğu sitenin bahçesine bir arkadaşıyla birlikte otomobille gelip sabaha kadar bekledi. Ayaz, işe gitmek için evinden çıkan ve otomobiline binmek üzere olan Dursun Öner'in üzerine tabancayla 7 el ateş edip kaçtı. Göğsüne 5 kurşun isabet eden Öner, kanlar içinde yere yığıldı. Yardıma koşan bir kişi tarafından otomobiliyle Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Öner, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Kaçan Ayaz da, yolda bir otomobili durdurup kendisini en yakın polis merkezine götürmesini istedi. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giden Ayaz, tabancasıyla birlikte teslim oldu. Tabancının dedesinden kaldığını belirten Ayaz'ın susma hakkını kullandığı belirtildi.
ÖZEL HARAKET EKİPLERİ EŞLİĞİNDE ZIRHLI ARAÇLA SEVK
Parmak izi alınması için Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürülecek olan Ayaz ve beraberindeki polislere çelek yelek giydirildi. Ardından Özel Harekat ekibi eşliğinde 'Akrep' adı verilen zırhlı araçla Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, olay günü Ayaz’ın yanında olan şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışmasını sürdürürken, öldürülen Dursun Öner'in cenazesini ise bugün Konya'da defnedileceği belirtildi.