KONYA’da bir apartmanın 4’üncü katındaki dairede çıkan yangın, paniğe neden oldu. Vatandaşlar hidrolik borularının donması üzerine üst katlara çıkamayarak yangına dışarıdan müdahale edemeyen itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Diğer itfaiye araçlarının olay yerine gelmesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Olay, merkez Selçuklu İlçesi Medrese Mahallesi Ulaşbaba Caddesi üzerindeki 6 katlı Pehlivanoğlu Apartmanı'nın 4’üncü katında meydana geldi. İddiaya göre mutfaktaki ocağın üzerinde unutulan yemek nedeniyle yangın çıktı. Alevler biranda mutfağı sararken evde bulunan 60 yaşındaki Asuman İleri komşuları tarafından dışarıya çıkarıldı ve itfaiyeye haber verildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın içerisine girerek çalışma başlattı. Ancak itfaiye merdiveninin üst katlara çıkmasını sağlayan hidrolik boruları arasındaki contaların donması üzerine merdiven yükseltilemeyince, yangına dışarıdan müdahale edilemedi. Bunun üzerine vatandaşlar tepki gösterdi. Kısa süre sonra takviye olarak olay yerine gelen itfaiye araçları ile dışarıdan alevlere su sıkıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
İtfaiyenin yangına dışarıdan müdahale edememesine tepki gösteren vatandaşlar, "İtfaiye aracı geldi. Fakat yangına müdahale edemedi. Böyle bir şeyin olması çok şaşırtıcı. Daha önceden tedbir almaları gerekirdi. Göz göre göre ev yandı" dedi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.