KONYA'da bir işhanının giriş kapısının yanında bulunan ve televizyon satışı ile tamiri yapılan iş yerinde çıkan yangın, paniğe neden oldu. Kapıdan çıkamayan ve işhanında mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından merdivenle kurtarıldı.
Olay saat 17.00 sıralarında Şerafettin Caddesi Akif Paşa Sokakta bulunan 4 katlı Hayat İşhanı'nda meydana geldi. İşhanın giriş kapısının yan tarafında bulunan ve televizyon tamiri ile satışı yapılan iş yerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler iş yerinin tamamını sararken, dumanlar ise işhanına doldu.
Yangının başlangıç noktası kapı girişi olduğu için işhanından çıkamayanlar iş yerlerinde mahsur kaldı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, dumandan etkilenen ve iş hanında mahsur kalan 20'ye yakın kişi itfaiye erleri tarafından merdivenle kurtarıldı.
Ekiplerin müdehale ettiği yangın ise kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ölen ve yaralanın olmadığı yangın sonrası dumandan etkilenenlere ise ambulanslarda oksijen verildi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.