KIRKLARELİ’ne bağlı Yündolan Köyü'nde Refik- Resmiye Ercan çiftinin 4 çocuğundan konuşma engelli kızları, 38 yaşındaki Kader Ercan’dan 73 gündür haber alınamıyor. Ercan ailesi, aramalara rağmen bulamayan kızlarının konuşmadığını ve hayatından endişe ettiklerini söyledi.
Yündolan Köyü'nde çiftçilik ve hayvancılık yapan 66 yaşındaki Refik ile 60 yaşındaki Resmiye Ercan çifti, 14 Ağustos günü hayvanlarının bulunduğu ağıla 38 yaşındaki konuşma engelli kızları Kader Ercan’ı bırakarak evlerine geldi. Ercan çifti, akşam üstü hayvanlara bakmak ve kızları almak için ağıla gidince kızlarının bulamayınca çevrede arama yaptı. Ancak, bulamadı. Köylülerin araması da sonuç vermeyince Refik- Resmiye Ercan çifti, 4 çocuğundan 38 yaşındaki Kader Ercan için jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma ekiplerinin köy ve çevresinde yaptığı aramalarda da Kader Ercan'ın izi bulunamadı. Baba Refik Ercan, kızının hayatından endişe ettiklerini anlatarak, şöyle dedi:
"Hayvanlara bakması için onu ağıla bırakmıştık. Geri geldiğimizde kızımızı bulamadık. Çevrede aradık, köylülerle birlikte aradık ama bulamadık. Daha sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Onlar da aradı ama izine rastlayamadık. Nerede olduğunu bilmiyoruz. 73 gündür kayıp. Hayatından endişe ediyoruz ve bulunmasını istiyoruz."
Kızının fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken anne Resmiye Ercan ise, şunları anlattı:
"Meraya çıkardığımız koyunları ağıla bıraktık, başında dursun diye de Kader'i orada bıraktık. Kızım çocukken geçirdiği bir hastalık nedeniyle konuşamıyor. Tek kelime olarak; ‘anne’ diyebiliyor. Evde mutfak dolapları takılacağı için geldik, akşamüstü de Kader’i almak ağıla gittik. Ancak, yoktu. Çevrede aradık, hiçbir yerde bulamadık. Kızım Kader konuşulanları duyuyor. Ancak, cevap veremiyor. Kızım rüyalarıma giriyor ve sağ olduğunu görüyorum. Bir an önce bulunmasını istiyorum. Herkes bütün köylü onu aradık. Helikopterle arandı, köpeklerle arandı bulamadık. Kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyoruz."
"YAVRUM NEREDEYSEN SES VER”
Kızının fotoğrafına bakan anne Ercan, “Kader, yavrum seni bulmak istiyoruz. Sana kavuşmak istiyoruz. Yavrum neredeysen bize ses ver yavrum. Seni çok özledim yavrum” diyerek gözyaşları döktü.
Kaybolan Kader Ercan’ın kız kardeşi Nükhet Kurter ise ablasının sağ olarak bulunacağına inandığını ifade ederek, "Ablamın bir an önce bulunmasını istiyorum. Bugüne kadar kimseye bir zararı olmadı. Ondan ne istiyorlar ki? Ablamın kaçırılmış olduğunu tahmin ediyorum. Kader benim sesimi duyuyorsan ne olur ses ver" dedi.