Tuzla’da, vinç ile aşırı hız yaptığı iddia edilen sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi. Kontrolden çıkan vinç park halindeki 5 otomobil ile 1 otobüse çarptı. Yan yatarak duran vinçte sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Kaza saat 11.00 sıralarında Tersaneler Caddesi'nde meydana geldi. Aşırı hızla gittiği iddia edilen Mustafa Orsan, kullandığı 34 BK 1826 plakalı vincin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan vinç kaldırıma çıktı. Ağaçları deviren vinç daha sonra tersanenin otoparkına girdi. Burada 3 otomobile çarparak savuran vinç 2 otomobili altına aldıktan sonra bir otobüse çarparak devrildi.
Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken vinç sürücüsü kabinde sıkıştı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini aldıktan sonra itfaiye ekiplerinin gelmesi beklendi.
Bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede sıkışan sürücüyü kurtardı. Yaralı sürücü Mustafa Orsan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza sırasında otoparkta buluna araçlarda kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti. Vincin altında kalan otomobilde LPG ve benzin sızıntısı meydana geldi. İtfaiye ekipleri köpük sıkarak yangına karşı önlem aldı.
Kazayı gören bir vatandaş "Vinç hızlıydı, yoldan çıkıp otomobilleri ezdi, sadece vincin sürücüsü yaralandı" diye konuştu. Kazada vincin altında kalan 2 otomobil kullanılamaz hale gelirken, diğer araçlarda büyük hasar meydana geldi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.