BURSA’da içinde 4 üniversite öğrencisinin bulunduğu kiralık otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu hareket halindeki kamyona, ardından bariyerlere çarpınca hurda yığınına döndü. Kazada, Uludağ Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Deniz Yüksel öldü, aracı kullanan 22 yaşındaki Ekin Köse ile arkadaşları ikisi de 21 yaşında olan Muhammet Kaldırım ve Burak Kahraman yaralandı.
Kaza, dün saat 02.00 sıralarında Bursa Çevre Yolu Terminal bağlantısında meydana geldi. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu'ndaki Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2'nci sınıf öğrencileri Ekin Köse, Muhammet Kaldırım ve Burak Kahraman ile aynı üniversitenin Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü 3'üncü öğrencisi Deniz Yüksel, otomobil kiralayarak gezmeye çıktı.
Ekin Köse yönetimindeki 16 JET 08 plakalı otomobil, Bursa Çevre Yolu Terminal bağlantısında, aşırı hız yaparak, 55 yaşındaki Fikri Şimşek yönetimindeki 16 J 2428 plakalı kamyonu sağından geçmeye çalıştı. Kamyonun ön tamponuna çarpan otomobil kontrolden çıkıp bariyerlere çarparak hurda yığınına döndü. Parçalanan otomobil içerisinde arka koltukta oturan Yüksel Deniz yaşamını yitirdi. Arkadaşları Ekin Köse, Muhammet Kaldırım ve Burak Kahraman yaralandı.
Sevk edilen itfaiye ekiplerinin yaklaşık 15 dakika süren çabası ile sıkıştıkları otomobilden çıkarılan yaralılardan Ekin Köse ve Burak Karaman Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Muhammet Kaldırım ise Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza yerinde yapılan inceleme ardından Deniz Yüksel’in cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

US(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)