AVRUPA'da yaşayan Kongra-Gel Başkanı ve kapatılan DEP eski Milletvekili Remzi Kartal, İmralı adasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci konusunda adım atması için hükümete seçim sonuna kadar süre verdiğini söyledi. Kuzey Irak'taki Kürt yönetimini de sert bir dillle eleştiren Kartal, "Irak Kürdistan hükümeti, Kürt sorunu ve Rojava konusunda AKP'nin Irak'taki bir kolu gibi haraket ediyor" dedi. 
Yasadışı Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal, Kuzey Irak'ta Kürtçe yayınlanan Hawlati gazetesine, çözüm süreci ve Bölgesel Kürt yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kartal, çözüm süreci konusunda İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın adım atması için Ak Parti hükümetine seçim sonuna kadar süre verdiğini ve bu süreden sonra hükümetin ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi. Ak Parti siyasetinin kazanç üzerine kurulu bir ticari siyaset olduğunu ileri süren Kartal, "AKP, her şeye ekonomik kazanç üzerinden bakıyor. Irak Kürdistan hükümeti ile şu anda böyle bir ilişki kurmuştur. Biz Kürt yönetiminin bu gerçeği görmesini umut ediyoruz" dedi.
Kartal, Irak'taki Bölgesel Kürt yönetiminin Türkiye'deki Kürt sorunu ve Suriye'deki Rojava bölgesi konusunda Ak Parti'nin Irak'taki bir kolu gibi politika güttüğünü de ifade ederek, "Biz Kürdistan yönetiminin Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmesini tabii ki istiyoruz. Biz Kürdistan yönetiminden Türkiye'nin siyasetine alet olmamasını ve Kürt sorunu ile Rojava konusunda AKP'nin bir kolu gibi hareket etmemesini ve bu tavrından vazgeçmesini istiyoruz"dedi.  FA(GG/AK)