Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), () - MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, termik santralin kömür sahasında yapılan çalışmalar, yaklaşık 2 aydır trafiğe kapalı olan Yeşilbağcılar-Turgut Mahalleleri yolunda çatlaklara neden oldu.
Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş.'ye (YEAŞ) bağlı Yatağan Termik Santrali kömür sahasında yapılan kömür çıkarma çalışmaları sırasında, çalışmaların yürütüldüğü bölge yakınındaki Yatağan'a bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi'ni Turgut Mahallesi'ne bağlayan, iki aydır trafiğe kapalı olan karayolunda derinliği bir metreyi bulan çatlaklar meydana geldi. Devriye görevi yapmakta olan jandarma ekiplerinin durumu fark edip bildirmesi üzerine bölgeye gelen Karayolları ekipleri, trafiğe kapalı olmasına rağmen yine bu yolu kullanmak isteyenler olduğu için tedbirleri arttırıp yolun girişlerine hafriyat dökerek uyarıcı levhalar yerleştirdi, yolu trafiğe kapattı. İki mahalle arasındaki trafiğin, eski yolun kapanmasının ardından yapılan ve halen çalışmaların sürdüğü tali yoldan verilmeye devam ettiği bildirildi.
YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, çatlakların meydana geldiği karayolunun, bölgedeki kömür rezervinin çıkartılması için işletme tarafından daha önce kamulaştırıldığını açıkladı. Karayolunda meydana gelen çatlağın beklendik bir durum olduğunu ifade eden Gül, "Mevcut karayolu, kurumumuz tarafından kamulaştırıldıktan sonra, iki mahalleyi birbirine bağlayan yeni bir yolun yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Yeni yolun yapımı sürerken, mevcut yola yakın bölgede yapılan kömür çıkarma çalışmaları da sürüyordu. Bu sırada karayolunda çatlakların oluştuğu haberini aldık. Madencilikte bu tür olaylar meydana gelebiliyor. Bizim için önemli olan, böyle bir durumda herhangi bir olumsuz olayın yaşanmamasıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI