Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),()-EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde evlerden hırsızlık yaptıkları öne sürülen üç şüpheli, kiraladıkları dairenin bitişiğindeki apartmanda oturan komşularını soyunca şüphe üzerine polis tarafından yakalandı.
İddiaya göre, Büyük Cami Mahallesi Şehit Hamdi Sokak üzerinde bulunan üç katlı bir apartmanın teras katını kiralayan 18 yaşındaki M.C. ile 19 yaşındaki Z.T. ve aynı yaştaki S.G., Keşan’da dört ayrı eve girerek çeşitli ziynet eşyaları, elektronik eşya ve nakit para çaldı.
KOMUŞULARINI SOYDULAR
Üç şüpheli son olarak ise yan apartmanda bulunan 40 yaşındaki Meliha Baran ve oğlu 23 yaşındaki Anıl Ay’ın oturduğu eve teras katından girdi. Kimsenin bulunmadığı bir saatte binayı ayıran 2 metre yüksekliğindeki teras duvarından atlayıp eve giren M.C., Z.T. ve S.G. içeride bulunan LCD televizyon, oyun konsolu, oyun CD’leri, giyim eşyaları ve parfümleri çaldı. Şüpheliler eve dışardan girildiği süsü vermek için de dış kapıyı kırarak, yine duvardan tırmanıp bitişikteki evlerine geçti. Meliha Baran, evine geldiğinde ise durumu polise bildirdi.
KOMŞULARI ŞÜPHELENDİ
Olay yerine gelen polisler, yaptıkları araştırmada Şehit Hamdi Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın teras katına kısa süre önce taşındıkları öğrenilen M.C., Z.T. ve S.G.’nin oturduğu eve savcılık izniyle baskın düzenledi. Evde yapılan aramada yan apartmanda oturan komşularından çaldıkları malzemeler ile daha önce gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarında çalınan ziynet eşyaları ve elektronik eşyalar bulundu. Bunun üzerine  evdeki M.C., Z.T. ve S.G. gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilere ait bina önünde park halinde bulunan 34 FG 8543 plakalı otomobilde yapılan aramada ise 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, mermiler, tornavida ve eldiven ele geçirildi. Üç şüphelinin hırsızlık suçundan sabıkaları bulunduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI