CENAZELER OTOPSİ İÇİN MALATYA’DA
Hekimhan’ın Basak Köyü'nde pompalı tüfekle öldürülen 3 kişinin cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hekimhan İlçe Devlet Hastanesi morgunda ilk inceleme ardından öldürülen 38 yaşındaki Murat Sarıkaya, 55 yaşındaki Fadime Çalışkan ve 36 yaşındaki Taman Arayıcı’nın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Hekimhan Belediyesi'ne ait bir kamyonetle getirilen cenazeler yakınları tarafından otopsi için içeri alınırken Basak Köyü Muhtarı Hüseyin Çalışkan, olayı jandarmanın kendisini saat 01.00 sıralarında aramasıyla öğrendiğini söyledi. Muhtar Çalışkan, Murat Sarıkaya’nın hayatını kaybetmeden önce jandarmayı aradığını ve Ali Kaya’nın kendisini vurduğunu söylediğini belirtti. Bunun üzerine köye gelen jandarma ekipleri ile birlikte ihbarı yapılan eve gittiklerinde Murat Sarıkaya’nın cesedi ile karşılaştıklarını belirten Çalışkan, daha sonra diğer evlere gittiklerinde de aynı manzaralarla karşılaştıklarını söyledi. Muhtar Çalışkan şunları söyledi:
"Bu katliamın sosyal boyutu da var, ekonomik boyutu var. Düzenli bir yaşantıya sahip olan bir insan böyle bir şey yapamaz, bu insanlık dışı bir şey. Zanlı ile ölenler arasında 2 yıl önceye dayalı bir mahkeme olayı var. Ali Kaya yaklaşık 2 ay önce çıkmıştı cezaevinden ama aralarında sürtüşme devam ediyordu."
Cinayetten sonra kaçan şüpheli Ali Kaya'nın yakalanması için güvenlik güçleri Malatya genelinde araştırma yaparken, ailesinin ise Malatya merkezde oturduğu belirtildi. Soruşturma devam ederken, olayın şüpheli Ali Kaya'nın, 1.5 yıl önce Taman Arayıcı'yı taciz etmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

MP(MP/İD)