Oğuzhan KILIÇ/ALTINTAŞ(Kütahya), ()- KÜTAHYA'nın Altıntaş İlçesi'ne bağlı Saraycık Köyü'nde aralarında husumet bulunan Arif Tire, av tüfeğiyle komşusu Sakin Keman ile eşi İlkin Keman'a ateş etti. İlkin Keman, olay yerinde öldü, ağır yaralanan eşi Sakin Keman hastaneye kaldırıldı. Arif Tire jandarma ekiplerince yakalandı.
Olay 10.30 sıralarından Saraycık Köyü'nde meydana geldi. Arif Tire, koyunlarını otlatmak için evden çıkan Sakin Keman ile eşi İlkin Keman'ın önünü keserek av tüfeğiyle ateş etti. Tire, daha sonra kaçtı. Köylülerin ihbarı üzere olay yerine 112 acil sağlık ile jandarma ekipleri sevk edildi.
Gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen İlkin Keman kurtarılamadı. Boynuna ve çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Sakin Keman da ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  Hastane önüne gelen yaralı Sakin Keman'ın kız kardeşi olan 2 kadın, ambulanstan sedye ile indirilip hastaneye götürülen Sakin Keman'a el salladı. Kadınlar daha sonra gözyaşı döktü.  Jandarma ekipleri kaçan Arif Tire'yi kısa süre sonra olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Ölen İlkin Keman'ın cesedi otopsi için DPÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.   OK(EK/İD) (FOTOĞRAFLI)