ADANA'da 23 yaşındaki Bahattin A., 16 yaşındaki M.E.E.'nin kolundaki saati bıçak tehdidi ile gasp etti. Olaydan 4 saat sonra, metroya binip, iki öğrencinin cep telefonunu da gasp etmek isteyen şüpheli, çevredekiler tarafından yakalanıp, polise teslim edildi.
Olay, dün Merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde meydana geldi. Lise öğrencisi M.E.E., Hayal Park'ta arkadaşlarını beklerken Bahattin A. yanına yaklaşıp "Saatin var mı?" diye sordu. Bahattin A., bakma bahanesi ile M.E.E.'nin kol saatini alıp uzaklaşmaya başladı. Saati geri isteyen M.E.E., "Ağabey onun hatırası var, verir misin?" diyerek almaya çalıştı. Cebinden bıçak çıkartan Bahattin A., "Bana Baho derler. Aklın varsa yoluna devam et" diyerek M.E.E.'nin boğazına bıçağı dayadı. Korkuya kapılan M.E.E. olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra 155 Polis İmdat'ı arayan M.E.E. durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, gencin verdiği bilgiler üzerine, olayın 'polise mukavemet, saldırganlık ve bıçakla yaralama' suçlarından kaydı bulunan Bahattin A. tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Ekipler, Bahattin A.'yı yakalamak için çalışma başlatırken, olay yerinden kaçan şüpheli, Alparslan Türkeş Bulvarı'ndan geçen metroya bindi.
YOLCULAR MÜDAHALE ETTİ
Metro şehir merkezine doğru ilerlerken, Bahattin A., yanına oturan E.Y.'den cep telefonunu istedi. E.Y., cep telefonunun arızalı olduğunu söyledi. Bahattin A., yolcuların gözleri önünde E.Y.'nin yüzüne kafa vurup yaraladıktan sonra elindeki cep telefonunu aldı. Olaya tanık olan yolcular, Bahattin A.'yı tutup, İstiklal Gazileri durağında özel güvenlik elemanlarıyla birlikte polise teslim etti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Bahattin A.'nın kolunda M.E.E.'den gasp ettiği saat ele geçirildi.
Şüpheli, Gasp Büro Amirliği'ndeki ifadesinde, "Ben saate bakmak için almıştım. Geri vermek istediğimde gencin gittiğini gördüm. Metrodaki olayı ise hatırlamıyorum. Alkollü olduğum için ne yaşandı bilmiyorum" diyerek kendini savundu. 'Gasp ve yağmaya teşebbüs' suçlarından ifadesi alınan Bahattin A. adliyeye sevk edildi.