Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da bankadan para çeken işadamı İ.Ş'yi takip edip 167 bin lira bulunan çantasını çaldıkları iddia edilen Kolombiya uyruklu 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin, bankada takibe aldıkları işadamının otomobilinin lastiklerini kesici bir aletle patlattığı, işadamı tamirci bulmak için otomobilden ayrılınca soygunu gerçekleştirdiği anlaşıldı.

İstanbul’da önceki gün yakalanan banka takipli kapkaç yapan Gürcistan uyruklu çetenin ardından aynı suçu işleyen bu kez Kolombiya uyruklu iki kişi daha yakalandı. Kartal, Bağdat Caddesi'nde 12 Şubat'ta meydana gelen olay şöyle gelişti:
Bir bankadan para çeken İşadamı İ.Ş. otomobiline binerek hareket etti. Ancak bir süre gittikten sonra otomobilinin lastiğinin patladığını fark eden İ.Ş. aracını yol kenarına park etti. Lastikçi bulmak için otomobilin yanından ayrılan İ.Ş. kısa süre sonra geri döndüğünde arka kelebek camın kırık olduğunu gördü. İşadamının aracına kırık camdan açtıkları kapıdan giren şüphelilerin bagajdaki çantada bulunan 167 bin lirayı çalarak kaçtıkları anlaşıldı. Polis, yaptığı incelemede lastiklerin kesici bir aletle kasten patlatıldığını belirledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada bölgede çalışan güven timleri, görgü tanıklarının verdiği eşkaller doğrultusunda şüphelileri önceki gün gözaltına aldı. Kolombiya uyruklu oldukları öğrenilen şüpheliler O.G.L.B.(29) ve E.O.A.(35) tercüman aracılığı ile verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.O.A. tutuklanırken, O.G.L.B. adlı şüpheli denetimli serbestlik kararı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA(FOTOĞRAF)